Sunday, December 27, 2009

Arghhhh!..johor?


u all nak tau aku dapat posting johor...arghh!..mmg xku duga..ingatkan dapat kt ganu..
punah,berkecai semua plan aku...

w/bgmnpun..aku kna g gak..lps2 ni aku mintak tukar ler...
kwn2 aku yg bujang ms bln 6 thn ni semua dpt johor..yg dh kahwin mmg dpt tmpt yg diorang mintak..rugi xkahwin awal..he..he..

nway...xtau lg bila lapor diri ni..maybe 4hb kot...
so tunggu aje ler surat..lambat btol...

doakan aku dapat kt daerah yg dekat ckit ngan ganu...simpang renggam ker...jgn ler dpt pedalaman...amin...

Wednesday, November 18, 2009

Seksanya ku rasa!!!!!...


sejak2-3 minggu ni aku rs jantung aku dup dap dup dap je!....naper ek?...
aisey...bkn aku jer...semua kwn2 aku pun gitu..
alahai...satu penantian adlh penyeksaan..naper, mengapa & kenapa?...

betapa seksanya nk tunggu surat posting cikgu ni..ntah ke mana ler kami akan bertaburan ..ke malaysia timur, malaysia barat, malaysia utara, malaysia selatan?...
susah nk dikatakan..hanya menanti jawapan sekeping surat posting ...

klu boleh aku nak gak g sabah sarawak..cari pengalaman..masa awal2 dpt kpli, aku suka gak nk ngajar kt sana...tp keadaan xmengizinkan....family xbg, aku bakal bergelar isteri org, my mum dh tua...apa2 jadi nanti susah & lmbt nk blk kg...

aku mintak posting terengganu ..tp xtau ler dapat ke x...almaklum ler..negeri pantai timur ni mmg sokmo overload..klu klate lg le xboleh...klu yg dpt klate pun..mmg kabel dasar laut, bawah tanah apo le tu ..tp yg penting dengan kuasa ALLAH SWT juga kita dpt...

Aku harap sgt dpt ganu..doa2 ler utk aku k....
act dh ada budak kpli Agama yg dh dpt surat..diorang Japim uruskan...
yg xbestnya posting awal..kena lapor diri 1/12/09.......sedangkan majlis menyambut menantu dirumah pengantin lelaki tarikh yg sama gak.....mana ler aku tau kna lapor diri 1hb tu ...sbb dlm minggu lps je bru kitaorg dpt tau psl lapor diri....hu..hu..

nmpknya klu ler kami btol kena lapor diri 1/12 (selain dari budak Agama)...maknanya kna adjust le ngan BPG & KPM...naper ler awal sgt ni...alahai...

nway..wish me luck k...

Saturday, November 7, 2009

Jom jogging..

Tanggal 7 Nov 2009....pkl 6.00 pm.....di Mengkuang Damp...akhirnya...bermula lah langkah kakiku melangkah demi langkah meniti deretan jalan tar utk beraksi seperti di bawah..he...he...
act..dh lama xjog ....tgk ler tu betapa cerianya aku, wawa, oni & mi menghabiskan masa petang kami dengan aktiviti yg berfaedah...knp kami berempat jer...mana kwn2 yg lain...emmm..apa lg..letih blk kursus....tido jer kerjanya..kui..kui..

aku & wawa tgh tunjuk skill...mcmana...ada gaya org jogging x?

wawa & oni plop.....wah..bnyk peluh ke bwk towel tu oni?


3 stooges plop pose...tau apa kt tangan aku tu?..emm teka le sendiri...


aku cuba 'memposekan' diri..

ni dia....apa tarik2 ni, mi & oni?

tada....

ala2 manja ler tu....oni..oni..

lastly....
tu aje ler..ptg td kami jog, skipping,main badminton....best..tp xsmpat snap semua gmbr....
ok ler tu kan ...kuar gak peluh...hrp2 lps ni aku lg rajin nk beriadah nih....
sekian..

Warghhhhhh!!!

arghhh......exam dtg lg...kui..kui...act exam dh lps ni..saje tunjuk..rajin study...
exam 3-6 nov lps...mmg kami pulun abih ler...aku lebih suka study kt bilik...sbb xbuang masa nk iron baju, bersiap..klu letih study duduk, boleh baring lak..silap2 tertido terus...yg penting...selesa...ada skali aku g study kt library....mak aiii..nagntuk, lenguh2 plop rasa..g pagi jer...sblh ptg tu study kt bilik jer...nway..korang layan ler gmbr2 kt bwh tu..

ni ler keadaannya aku study masa hr tu...ni ala2 kemas ckit ler sbb aku lg serabut klu tgk messy mcm tu...nk study pun malas..laptop tu bkn apa..aku dgr lagu..boleh ilang ngantuk..



ha...ni ler antara buku yg aku baca..Kemahiran hidup & ilmu pendidikan..1 paper utk ilmu pendidikan, 2 papers utk KH...mmg study maut punya...

masa ni kt bilik. dh ready nk g exam...ayoii..lebam mataku..


ni lg ler nmpk lebam ku....tahap kerajinan aku study ler ni...he..he..
.....
.....
5hb abih exam..yahoooooo!....tp esok dh ada kursus induksi....sure ngantuk nis...bru jer lps exam dh kna kursus..3 minggu tau....

ni ler awal pg 1st day induksi...muka ceria jer...(aku & oni nissss)

nor,nisa,oni ,aku...cian kt nor....sebelah jer ko!

ha..ni bru nmpk nor...mok nik pun ada...


lastly...lily & kak an...pandai btol senyum...
em...mcmana ler nk abihkan kursus ni...3 minggu,isnin-sabtu,dr pagi-petang....hu..hu...ngantuk....nwayy..kna teruskan juga...doakan aku poss exam kursus induksi 25hb ni ok...bye

Eriy & kawan2...Masihkah kau ingat???

ish..xpuas hati..jom snap lg skali...he..he..



kpd Eriy & yg mengenalinya....masih kah ko ingat dengan wajah ini..?


bln lepas...masa g kantin...terpandang someone...eh....mcm kenal....rupa-rupanya siti mariam..dah lama xjumpa dia..x-KYPM K.B....& last jumpa kt usm dulu thn 2005....hr tu dia kursus KDP k maktab aku...makin berkaki lebar dia...dia dh jadi cikgu kt gerikk..dh anak sorang.cian kt dia..husband kt penang...dia & baby kt grik...em..keja...keja cari rezeki kna berkorban ler ckit...harap2 ma dpt tukar ke penang...
nanti jumpa lg ye ma...

Saturday, October 31, 2009

1 Nov 2001 - 1 Nov 2009


friends...tlg sedekahkan al-fatihah/yassin untuk allahyarham ayahanda twin.

hr ni genap 8 tahun pemergian allahyarham ayahanda Wan Abdullah tercinta....semoga ayahanda tenang di sana dan ditempatkan bersama org2 yang beriman...amin...

maafkan segala kenakalan kami dan terima kasih utk segala-galanya...love u dad & i`ll take care ur love (my mum)...insyaallah...

Wednesday, October 14, 2009

Sunday, October 11, 2009

KAHWIN JGN XKAHWIN...

salam semua..huh....dah lama xupdate...sori yep...

hr ni, bengang btol ngan line celcom nih...2,3 hr ni lembab mcm siput tol le...bayangkan nk upload gmbr makan masa berjam-jam...ayoiii...tp demi kamu semua yg xputus asa srh aku update..so terpaksa ler...peminat ramai katakan...kui..kui.

hr ni gak..aku nk cite psl cite khwin kwn2 aku....kahwin?....best ke kahwin?..
nway....aku tgh excited gak ni...aku pun nk kahwin gak....lani, tgh excited survey brg2 hantaran, pelamin,tudung dll...act xbyk lg preparation aku ni..maklum ler aku kt penang..study pun xabis lg ni....i`allah..deepavali ni aku wat preparation btol2...ct dr jumaat-isnin...hajat dihati 4 hr tu xtido mlm pun xpe nk siapkan apa2 yg patut...beli brg2,wat hantaran,test hiv..isi borang nikah pun xlg...arghhh.....help me...!!!

xpe lah..mai kwn2 tgk gmbr2 kahwin kwn aku dan kwn kamu semua juga. majlisnya agak baru gak ler...raya ke 4 baru2 ni (bru nk cite??)...2 kenduri utk 1 hari..kenduri menyambut menantu kwn aku fazrina (kwn sek.rendah)..act ni kt rmh lelaki sbb belah pompuan jauh sgt..family dia dh berhijrah ke johor...so majlis kt sana kami xg le....yg ni majlis kt batu 23 mache..blkg rmh si org kaya Yamud...kejap jer dh jmpa rmh hubby dia..tp mula2 tgk rmh confuse gak sbb rmh tu dikelilingi pagar batu yg tinggi...mcm private sgt..ingatkan salah rmh..call kwn aku, si ina tu mmg btol le rmh tu...hi..hi..tp kami xmakan pun kt rmh dia...dh kenyang ler...b4 g, dh makan nasi lemak burung puyuh tmerah....best....so just ,minum air & ambik gmbr..tu jer...nway..layan je...
sementara menunggu si ina panggil hubby dia...kami pose dulu..diana & yah..1 sek rendah gak..2 org tu still single tau...
hubby dia still xmsuk bilik lg...xpe ler,kami pose le dulu...
dengan automatiknya apbl jumpa kwn2 lama ni..kami jd havoc..gila2 ckit...best kwn ngan ina ni....dia slumber punya org....

tu dia...hubby si ina tp aku xingat nama daa....encem orgnya...kontraktor kt ganu..


mcm2 gaya....
lps g kenduri ina...g plop kenduri kesyukuran kwn 1 sek men...fizan..kt kok lanas....husband dia nama faris...sepadan sgt pengantin baru ni...sporting btol...act masa otw nk g rmh mc jae..coz telalu syok borak2 dlm keta, rmh mc jae dh terlepas...sedar2 dh kt ketereh...terpaksa le `kona` blk lg..ish..ish...so, azan asar menyambut kedatangan kami ms smpai kt rmh jae......alhamdulillah..sampai gak kami...nway..kt bawah tu korang tgk ler gmbr2 havoc kami apl dh jumpa kwn2...
gmbr wajib ambik ngan pengantin..ni jer yg sempat aku jumpa sbb ms tu dh lewat...kema, wani, mcna, ja,ati, nori, sarah, sudin...

ntah apa yg wani tgk tu..(seronok tgk pengantin kot)

gaya ala2 manja dr kami..ati, aku, nori, diana,ja..

diana & nori..2 org ini bestfriend..best friend aku?......mesti ler kema & beno...

pose kt keta aty..

sakit kapla kna teleng tgk kamera..sudin punya pasal...

sudin & beno....beno..bakal photographer popularrrr....yg dia sembunyi kt blkg tu kamera dslr le tu...(salah satu gajet yg dh lama aku idamkan & pasti aku miliki..soon...dulu aku prnah dioffer canon D1000 baru dgn harga RM800...fresh dr kilang..tp syg aku lmbt bgtau...esoknya dh dijual..hu..hu..sedihnya....)

xpe ler..kita makan dulu..elok jer queue...ni ajaran dr dewan makan smach dulu neeh...hi..hi..

mc na, ja, jae, sarah & kema...

pelamin pengantin baru..purple..

us bersama mc jae..mana pengantin lelaki?

aku cuba menyelit tp..arghh...gagal!!!comelnya mc jae....berseri-seri..

2 merpati sejoli..nori & din

nori & jae..mana ler pengantin lelaki nih..

tu dia pengantinnya...
fizan & faris...semoga kamu berdua kekal bahagia sehingga ke akhir hayat..amin....selamat pengantin baru....

Saturday, September 26, 2009

RAYA 2009 !!!!

SALAM AIDILFITRI DIUCAPKAN KPD SEMUA KWN2 & KELUARGA...MAAFKAN LAH SEGALA KESALAHANKU..SEMOGA SEMUA DIRAHMATI ALLAH....DH LAMA XUPDATE..TUP2 DH RAYA...SO HR NI AKU NK BG KORANG TGK GMBR2 RAYA THN NI...SAJER JER NIH...XDOK KEJA...PRAKTIKUM DH ABIH...ESOK BRU MASUK MAKTAB BALIK...HU..HU...
ni gmbr raya pertama...anak sdara aku ni, aimeen....cian kt dia...demam..tido jer....
makan nasi dagang stlh lam menunggu kakakku masak gulai ayam di pagi raya...best!

time possing utk album family

anak2 sdaraku yg berbillion ramainya..jah & mohd dan yg sedondong..

mcm biasa...aku & diana yg suka pose

anak2 sdara yg havoc..baru sikit ni

ni baru sikit....xsmpai suku bahagian lg ni

sama ker?

pose ngan baju raya hadiah dr cikgu diana...

ini semua gara2 anak sdara ku..mak sdara pun dh jd budak ....

aisy mawaddah merenung daddynya....

aisy yg lentok..nk tido jer kerjanya...

mak sdara & anak sdara...sapo yg lebih comel?

warghh!!...aku plg comel..hi..hikk

aku maju ke depan..

abe yie cuba imbas kembali waktu dia menyarungkan cincin di jari kakakku suatu masa dulu...kak ha..ewah...gian tu..

kak ni yg bnyk berkorban utk adek2nya...cayang...

family abe din...

family kak ha

family kak ni...(kak ni xpuas hati sbb ada org tu dh tukar baju raya)

warghh!!...gmbr family abe yie dh terdelete...malasnya nk upload plop.....

kami 6 beradik bersama belove mum...

ain yg montel

us

aku dgn bangganya menunjukkan baju raya pertama...hadiah dr twinku diana..

us lagiiiii...

wargh!...ada penyebok kt blkg..

us & cha

mmmuuuuahhhhh utk kak yana...

" jom ambik gmbr", kata yana...

nurun dr mak sdara le nih...

two stooges

ermm...agak2 lah..saya comel ke x?..
HIK..HIK...TU LER SERBA-SEDIKIT GAMBARAN KEMERIAHAN RAYA TAHUN NI....SEMOGA IANYA KEKAL...MALAH BERTAMBAH LAGI KEMERIAHANNYA THN2 AKAN DATANG...AMIN...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
aii...makan lagi.....layan...bye....SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...