Sunday, June 28, 2009

Doa seorang kekasih

Doa Seorang Kekasih

Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkanDia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri
Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala

Amin

Friday, June 26, 2009

MALASZZZZnya...

20 jun 2009..pkl 10 a.m


tarikh yg paling malas...nak tau knp..??

aku kna g penang doh...slps 3 weeks bercuti...

tp kna g gops...jalankan t`jwb & tugasan....

citenya....kami g penang 3ore ngan keta...aku jd co-pilot jer...

kami g 3 org jer tp penuh barang dlm keta tu..kt seat blkg tu mmg muat utk sorang jer...cian kt lili terpaksa berhimpit ngn brg2..kt bonet blkg tu mmg xsoh oyat ler...dh full...brg2 aku plg bnyk.

iyo ler...kali ni aku dok rmh sewa...kna bwk toto lag...toto aku...toto lili + brg2 lain lg...

klu blk kg...g mana2 mmg aku bwk bnyk brg...aku rs org pompuan ni mmg mcm ni ler...hanya pompuan yg fhm pompuan....sokmo aku kna perli ..nway klu lelaki sonang je jang oii...diorang simple jer....korang tgk ler gmbr2 kami ni ek...betapa kesiannya kt lili tusss...

ntah le kt mana ni...klu tanya aku psl jln mmg fail ler kec. jalan2 yg biasa aku lalu...ni 1st time g penang nagn keta..biasanya g ngan bas,...tido jer

tgk kt seat blkg tu...mmg penuh ngan toto & kotak...hi..hi..nasib le lili kt sebelah tuss....sabor aje lah kan

kaki aku jejak kt penang pkl 2++....sedut udara kotor penang ni wat aku sesak nafas jer....(aku mmg xsuka penang)....pastu g rmh sewa, lunch, tido, jln2 kt mengkuang damp & tgk wayang....otw blk rmh sewa dr sunway..SESAT...tp dlm ayat lebih selesa...mcm salah jalan jer kot...nway..kami berjaya kembali ke pangkal jalan...hi..hi...blk tu terus tidozzz.....lotih...

ok...tu jer ler dpt aku cite...lain kali plop...bye

Tuesday, June 16, 2009

Toyota KB

wachaaa...

hi..i`m back...la`ni aku dok kt toyota kb...hi..bersama sape?...
ngn mc na & kema....kema g servis vios dio..hi..hi..(keta ayoh dia ler)...
yg bestnya mc na dh boleh drive...dia drive keta dr mache ke sini...hi..perasaan aku...???.....takut....tp respect ler...mc na berani drive keta...aku plak?..still penakut..

alahai mcmana ek...next week praktikum..aku pinjam keta si dia...boleh ker aku drive ni...
arrrghhh...tolong!!!...

gambar....nanti aku upload..

act...plan nk g kb..tp tunggu keta vios siap di servis....

kema....still maintain cam dulu...mengancam lg..yg penting dia still best friend aku...sentiasa ada disaat aku sedih & happy...

mc na....sama gak tp makin slim lak...tp mmg perangai xberubah sgt ler....1 bandar KB dgr suara dia...he..he....tp dia mmg jenis kawan xlupa kawan....

yg penting kami semua sama....bakal cikgu yg berdedikasi...chewah!!....doakan kami dapat habiskan KPLI neh...xsabar nk abes nih....tp kena abiskan praktikum dulu..pastu kursus induksi & btn...arghh...bosan gini..lmbt abis....

ok...sambung len kali lak...nk sembang2 ngan budak 2org yg kepoh & kecoh neh..hi...(aku pun termasuk jd kepoh ker?

nk tgk gmbr kan..ada le c kit ni...tgk le ek...semoga terubat rindu kwn2 semua kt kami yg comel nih..hi..hi..
"bestnya dapat tenet"...em..ambik gmbr dulu ler,..kata mc na

wah...over smile ler plop..

emmm...mc na mmg jenis happy go lucky....tp jaga2 ngan dia...

klu dh mengamuk..eiii...takut..!!

aik...apasal masham plop ni na??

ooo....nk minum rupanya....(minuman specially serve by kemar...free punya)

ha...ni bru ada kemar.....ngelat btol nk gmbr....nk tau nape...?"oloh...gelapnya aku...xse ar ambik gmbr"..,kata kemar

"lor...ma, mu ingat amu sore ke golapnya...aku ni pun ape kurengnya..mc na yg puteh pun nmpk kusamnya...klu kita lg ler kusam weh"..aku plop berkata-kata..

"biss...mu jgn ambik gmbr aku weh"...sambil dok suka2...

"haaahhh ambik gops gmbr aku"

"xpe lar na, kema xse ambik gmbr..kita possing dua lah..", aku punya suara le tu (dgr ker kwn2)

pastu kami g bandar kb ngn keta vios tu..tinggal keta ayah mc na kt toyota tu...jalan2...then pkl 3.30 balik kt toyota tu smula..kema nk blk doh..ayah dio lapar nasi ...ngidam nasi padang kt depan kbmall tu...

"ok ler maa...take care...mmuuuaahhhh!!".....muuuahh dari aku & mc na...then start keta...chow...

aik..ni gapo loks...td kan nk blk doh...em...rupa2nya mc na ajak g pejbt tanah kb...masuk bandar plop...tunggu turn xlama pun...

"na...smile".....aik masham jer...."xdan nk senyum ler weh...isk2..suko benor ambik gmbr mu nih"..kata mc na ..hi..hi..

nway....lps tu kami g plop cari kain pasang nk wat raya...xdan nk ambik gmbr..lani kain tu dh selamat kt rmh tukang jahit....harap2 lawa baju tu....

nway skali lg....aku happy sgt wat ghatering ngan diorang ni....rindu ler plop weh....

tu jer ler dapat aku catat kt sini...len kali plop sbb aku pun nk tido doh ni...esk nk g skoloh plop...gdnite alll..bye...mmmuahhh.