Wednesday, March 24, 2010

Kae EL

act dh berhabuk gmbr ni aku simpan...

13-21 Mac 2010 yg dah berlalu....yahooo..cuti sekolah !
aku selalu tunggu ct sekolah sbb boleh blk kg..best2...

tp klu blk mmg selalu xlekat kt rmh...ada2 jer nk g mana2...mmg gerok ler keta tu selagi ada kami kt kg..hi...hi..

jumaat...slps sek..berdesup blk kg ngn hubby sbb dah xtahan nk kuor dr johor ni...hi..hi..miss my mum...smpai rmh mertua pkl 12.30 t/mlm..letih + ngantuk esp my hubby....nyenyak tido hingga ke subuh...breakfast & terus g rmh my mum..wat kenduri maulud...adus...letih lg..cian kt my hubby...mlm tu le wat selawat..bc doa selamat...
ahad mlm isnin...

naik bus ke s.alam hr khamis mlm jumaat...sgt sejuk dlm bus..kejap2 terbangun tp my hubby sedap jer tido..jenero molek..letih kot..

bus plop slow motion sgt...pkl 7 baru smpai s.alam..cian kt my abe & kak ipar dok tunggu..depa nk g kerja...yg bestnya....aisy pun ada gak...hntr mummy dia kt angkasapuri...then blk rmh abe..tido xkhabar hengat...plan nk g rmh cousin pkl 9...tgk2 jam dh pkl 11..ayoiii...janji shopping..he..he..

smpai rmh dia kt kg melayu....best2..lunch ngn ike singge...lama xpekena..lps tu g le cr brg yg aku idamkan tu...beli yg murah2 jer sbb kna saving gak kan..try je yg murah2 dlu......

pkl 5 singgah angkasapuri ambik kak ipar...lps tu blk rmh...masak2 with kak ipar,ani...ajak usben ani mkn kt rmh...menantikan mknan siap..kami pekena megi utk alas perut...lapar sgt wooo...
lps tu le baru mkn btol2...sedap2 sbb lapar...gmbr hidangan xsmpat snap..dh licin..he..he..lps tu sesi godek2 brg idaman aku tu bersama ngn cousin,hubby,kak ipar & abe....

pg esoknya kami dh nk blk..tp sedih laa...pkl 9 a.m tu hntr my hubby nk blk ganu...bus aku lmbt lg ..pkl 1...so layan ler gmbr2 kt bwh tu ek..

abe aku yg dok kt s.alam...dh nmpk ketuaannya..he..he..

b4 kami ikut haluan masing2 bersama si cute aisy..


my hubby dh nk blk..hu..hu..



lps my hubby blk kami ke giant jap...aisy mc bru lps teriok jer..seciput jer toncang kt dpn tu...hi..hi..kt blkg?



warghhhh!gua dh ngantuk...


tido manis..

pg ahad...esoknya kt sekolah....ada kelas tambahan tahun 6 plop....tgh tunggu turn 10.30...boring2...aku mengkreativitikan diriku..hi..hi..layan aje ler..

kolam ike kt skol...

daun nyior pun aku snap...xdok keroje...

bunga hapa ntah..
tamat...

Monday, March 22, 2010

MINYAK MOTOR...

he..he..

aku dh nekad...wat masa ni aku abaikan post yg nk delete blog ni...sayang ler plak...
bior le readers dh xramai cz Fb dh pemes...selagi ada minat aku teruskan..

cuma nk cite 1 cite....

cuti sekolah minggu lepas..aku p le teman mr hubby p main bola kt Dungun...kt sek men agama apa ntah...sblm smpai kt padang tu kami stop kt stesen minyak nk smbyg...masa aku sampai situ..aku perasan ada sorang mamat ni dok dkt motor dia pandang2 jer kami (muka macam gelisah jer)....ai,kami wat xlayan aje ler sbb aku takut gak..dia nk rompak ker..apa ker..(aisey...apa la pk bkn2 kan..)...

lps tu aku masuk dlm kedai stesen minyak tu...beli mknan,air dll...masa nk g kt keta tu aku tercari-cari mr hubby ni...(g mana plak cik abe aku ni)...tgk2, dia tgh borak2 kt mamat yg tgk kami td...(dlm hati aku...ooo....member mr hubby rupanya..patut ler dr td dok tgk2 kami jer)..go on ler mr hubby...

dlm 1 minit lps tu mr hubby masuk keta...

i : kwn u ke td?

u : xlah..baru kenal jer....

i : ai..borak mcm dh kenal lama jer (act mr hubby ni sgt ler suka say hi kt org...peramah kot)

u : biasa ler u...takkan xkenal i...tp kan ..cian kt dia..

i : nape u?

u : lps smbyg td sambil tggu u....i dok perati dia...mcm ada prob jer...last2 i g ler tegur2
dia..tanya dr mana nak ke mana...act dia dr....nk g ........tp minyak motor abes lak...check 2
poket wallet tertinggal kt rmh plak...so.sbb tu dia dok situ jer...

i : boleh caya ke mamat tu?

u : lor...nape laks...i nmpk dia mmg boleh caya...dr td lg (dekat 2jam) dia dok situ sbb minyak
motor abes..dia xmintak pun duit ngan i pun...

i : owh..yer ker?..so u bg duit ke x?..

u : i bg rm 10 tp dia tolak...dia ckp bnyk sgt ni...tp i bg jer...cuba u pk...klu bg duit jarang org
tolak tau..tp klu org jujur..mmg akan ckp mcm tu...dia segan nk mintak duit & klu bg bnyk
pun dia segan...dia tanya i keja kt mana..nk pulangkan duit nanti...tp i xbg dia pulangkan ..i
ckp sedekah..masa ni dia susah..lps ni mana tau turn kita lak kan...

i : (terkedu...)...lps tu pot pet blk...erm...iya juga ek...cian kt dia ek...

Kami tinggalkan stesen minyak tu sambil perhatikan mamat tu...aku tgk dia heret motor dia ke tempat isi minyak tu...erm..motor dia mmg abeh minyak.....mamat tu tgk gak kt kami & angkat tangan (maybe nk ucap thanks dr jauh)...kesian mamat tu...aku tgk dia heret motor pun aku rasa sedih..(nangis tp xkuor air mata...my hubby xtau ni)

act....mmg dpt pengajaran ler....lain kali jgn judge org sblm kenal btol2 org tu...klu kita ditempat dia...xde sapa2 yg aku kenal. plok tu..mmg rasa nk nangis doh.....minyak motor xde...rmh jauh dr situ...nk mintak duit ngan org takut org kata tipu plop....hu..hu...

(p/s....masa kt USM dulu aku pernah xde duit sbb duit ptptn lmbt & duit dr kg pun lambat..seksa..sedih..nangis...gelisah....xde mood.....sbb aku boros...muahaaaaahaaa.....)

lps tu g ler kt depan sek men kuala abang tu...muda + veteran lawan bola tp kbnykannya veteran (oppss...my hubby muda lg tau)...aku ditemani oleh kak sya..wife salah sorang staf perikanan....syok gak tgk org main bola ni esp bila tgk aksi2 lucu + lawak +dramatik +mendebarkan..he..he..lucu bila si veteran ni xlarat nk kejor bola...esp yg boroi (yg muda pun ada boroi)....tp ada gak si veteran yg cergas tahap dewa....mmg kejo bola tu smpai dapat...

match result....4-0....org kg menang..hi..hi...gang perikanan tewas...alasan..xdang nk training..hi...hi.. yg bangganya ada penonton kg tu puji my hubby lincah main bola....tp dlm hati aku ..dulu lg lincah ...skrg ni dh kureng...lemak makin bergumpal dlm perut tu...hi..hi..

nway...match tu abes pkl 7.15....rushing back to chendering...blk rmh tersadai letih...

p/s : rugi xsnap the pictures

Saturday, March 20, 2010

rasa macam..

salam..

dh lama xupdate blog ni...sejak ada FB mmg malas + xminat nk update...
ntah...rsnya semua kwn bloggers aku pun gitu...dh jarang update...
klu gini le tahap malas aku..rs nk delete jer blog ni...tp sayang...
nanti ler aku fikirkan....lalai...