Friday, August 7, 2009

TERIMA KASIH TUHAN...

"ok guys..today i`m cannot talk to much cz i`m got ulser today...so please behave yourself my dear.."

act dh 2 hari aku sakit...sakitnya sikit jer tp aku rasa mcm nk nangis jer (wat malu jer)..
masa ngajar science kt sek aku tahan jer sakit ni...plop tu budak dlm kelas tu ramai, 40 org..semua jenis bising xhengat dunia...nsib baik ada yg faham...suruh semua org diam meanwhile aku ckp.....sayang ko budak...

khamis,jumaat aku pose nazar...cuaca kt penang kejap panas, kejap mendung...tp bnyk panas....kurang minum air, maybe sbb tu aku dpt ulser kot...hu..hu...seksa you...nk ckp ngan org pun seksa...kdg2 org tel pun aku xpick up..just sms jer ..

nway....sakit sikit mcm ni pun aku mengeluh..klu sakit lain yg lg dasyat...ntah mcmana ler kan..nway..syukur pada tuhan...dugaan mcm ni buat aku lebih insaf & lebih mengingatinya...lebih membuatkan aku ingat padanya, pada family dll. (jgn salah sangka yer..aku mmg ingat kt semua yg aku sayang dan sayang kt aku cuma loni aku lebih mengingati...)

TQ TO ALLAH S.B.T

Monday, August 3, 2009

SAYA ADA RuMaH...

"Di minta murid-murid yang demam...sila berhimpun ke kantin slps perhimpunan.."
"baik cikgu"....



emmm..loni wabak H1N1 semakin parah..ramai budak2 demam..kt penang nun dh ramai...loni kt Bukit Mertajam plop....hr ni budak2 kna check suhu...sesiapa yg demam kna blk...g klinik ngn mak bapak masing2...
emm...cian kt anak murid aku nih...tgh beratur untuk check oleh doktor2 bertauliah...

tgk tu...siap pakai topeng lg...aku jer yg degil xnk pakai topeng...hi..hi...


ha...ni ler doktornya...CIKGU DOKTOR...ai..cikgu pun dh bleh jd doktor...h??..hebat cikgu loni....(check suhu bwh ketiak jer tu). Hasilnya hari ni 15 org kna hantar blk g spital...tunggu le mak bapak dtg ambik anak masing2...kesian ....tiap2 hr cg kna check dlm minggu ni....klu teruk...skoloh kna tutup kejap..(aku?...blk kg ler..hi..hii)

ha..kt bawah ni bru entry btol psl saya ada rumah..hi..hi..sajer jer..masuk 2 entry...2 in 1 sebab hari yg sama...

Budak2 ni darjah 1...lps aku tgh syok interrbiu budak2 demam tu...PK srh aku g jenguk budak darjah 1 wawasan sbb cikdu kelas tu jd doktor jap....
emm..nk wat apa ek...mula2 srh budak baca buku...
tp lama2 boring lak xwat pe2 dlm kelas tu...
"nak nyanyi tak"
"nak cikgu"
"kita nyanyi lagu rumah nak"
"nak cikgu"
"dah sedia"
"dah cikgu"...
"SAYA ADA RUMAH
RUMAH SAYA BESAR
KALAU TIDAK BESAR
BUKAN RUMAH SAYA"
(lagu ni siap ngan gaya2 lg tau....seronok depa)

"mula2 dok kt kerusi masing dulu...dgr cikgu nyanyi..."

"lps tu ikut gaya cikgu ek...budak2 baru nk ambik mood nih..."
" ok..budak laki2 lawan budak pompuan k.."
"ha....jgn main2 ngan budak pompuan tau...nyaring lg..."
" budak pompuan lg"
" cikgu...saya nak nyanyi sorang ler...saya dah pandai"
"ok..nyanyi ramai2 plop deh"
"kami lagi terror dr hangpoa tau"

he..he...tu ler..serba sedikit aktiviti pagi td...
tghr tu plop kelas KH...aku kna observe kt cg pembimbing...nasib ler kelas ni plop kelas xbrp pandai..bermasalah...aku pun jd tension ...arggghhhh..xdgr kata btol budak2 ni...sabar2...
emm...esok ler plok ngajar..kelas ok c kit...
harap better than today.....
wassalam