Wednesday, November 18, 2009

Seksanya ku rasa!!!!!...


sejak2-3 minggu ni aku rs jantung aku dup dap dup dap je!....naper ek?...
aisey...bkn aku jer...semua kwn2 aku pun gitu..
alahai...satu penantian adlh penyeksaan..naper, mengapa & kenapa?...

betapa seksanya nk tunggu surat posting cikgu ni..ntah ke mana ler kami akan bertaburan ..ke malaysia timur, malaysia barat, malaysia utara, malaysia selatan?...
susah nk dikatakan..hanya menanti jawapan sekeping surat posting ...

klu boleh aku nak gak g sabah sarawak..cari pengalaman..masa awal2 dpt kpli, aku suka gak nk ngajar kt sana...tp keadaan xmengizinkan....family xbg, aku bakal bergelar isteri org, my mum dh tua...apa2 jadi nanti susah & lmbt nk blk kg...

aku mintak posting terengganu ..tp xtau ler dapat ke x...almaklum ler..negeri pantai timur ni mmg sokmo overload..klu klate lg le xboleh...klu yg dpt klate pun..mmg kabel dasar laut, bawah tanah apo le tu ..tp yg penting dengan kuasa ALLAH SWT juga kita dpt...

Aku harap sgt dpt ganu..doa2 ler utk aku k....
act dh ada budak kpli Agama yg dh dpt surat..diorang Japim uruskan...
yg xbestnya posting awal..kena lapor diri 1/12/09.......sedangkan majlis menyambut menantu dirumah pengantin lelaki tarikh yg sama gak.....mana ler aku tau kna lapor diri 1hb tu ...sbb dlm minggu lps je bru kitaorg dpt tau psl lapor diri....hu..hu..

nmpknya klu ler kami btol kena lapor diri 1/12 (selain dari budak Agama)...maknanya kna adjust le ngan BPG & KPM...naper ler awal sgt ni...alahai...

nway..wish me luck k...

Saturday, November 7, 2009

Jom jogging..

Tanggal 7 Nov 2009....pkl 6.00 pm.....di Mengkuang Damp...akhirnya...bermula lah langkah kakiku melangkah demi langkah meniti deretan jalan tar utk beraksi seperti di bawah..he...he...
act..dh lama xjog ....tgk ler tu betapa cerianya aku, wawa, oni & mi menghabiskan masa petang kami dengan aktiviti yg berfaedah...knp kami berempat jer...mana kwn2 yg lain...emmm..apa lg..letih blk kursus....tido jer kerjanya..kui..kui..

aku & wawa tgh tunjuk skill...mcmana...ada gaya org jogging x?

wawa & oni plop.....wah..bnyk peluh ke bwk towel tu oni?


3 stooges plop pose...tau apa kt tangan aku tu?..emm teka le sendiri...


aku cuba 'memposekan' diri..

ni dia....apa tarik2 ni, mi & oni?

tada....

ala2 manja ler tu....oni..oni..

lastly....
tu aje ler..ptg td kami jog, skipping,main badminton....best..tp xsmpat snap semua gmbr....
ok ler tu kan ...kuar gak peluh...hrp2 lps ni aku lg rajin nk beriadah nih....
sekian..

Warghhhhhh!!!

arghhh......exam dtg lg...kui..kui...act exam dh lps ni..saje tunjuk..rajin study...
exam 3-6 nov lps...mmg kami pulun abih ler...aku lebih suka study kt bilik...sbb xbuang masa nk iron baju, bersiap..klu letih study duduk, boleh baring lak..silap2 tertido terus...yg penting...selesa...ada skali aku g study kt library....mak aiii..nagntuk, lenguh2 plop rasa..g pagi jer...sblh ptg tu study kt bilik jer...nway..korang layan ler gmbr2 kt bwh tu..

ni ler keadaannya aku study masa hr tu...ni ala2 kemas ckit ler sbb aku lg serabut klu tgk messy mcm tu...nk study pun malas..laptop tu bkn apa..aku dgr lagu..boleh ilang ngantuk..



ha...ni ler antara buku yg aku baca..Kemahiran hidup & ilmu pendidikan..1 paper utk ilmu pendidikan, 2 papers utk KH...mmg study maut punya...

masa ni kt bilik. dh ready nk g exam...ayoii..lebam mataku..


ni lg ler nmpk lebam ku....tahap kerajinan aku study ler ni...he..he..
.....
.....
5hb abih exam..yahoooooo!....tp esok dh ada kursus induksi....sure ngantuk nis...bru jer lps exam dh kna kursus..3 minggu tau....

ni ler awal pg 1st day induksi...muka ceria jer...(aku & oni nissss)

nor,nisa,oni ,aku...cian kt nor....sebelah jer ko!

ha..ni bru nmpk nor...mok nik pun ada...


lastly...lily & kak an...pandai btol senyum...
em...mcmana ler nk abihkan kursus ni...3 minggu,isnin-sabtu,dr pagi-petang....hu..hu...ngantuk....nwayy..kna teruskan juga...doakan aku poss exam kursus induksi 25hb ni ok...bye

Eriy & kawan2...Masihkah kau ingat???

ish..xpuas hati..jom snap lg skali...he..he..



kpd Eriy & yg mengenalinya....masih kah ko ingat dengan wajah ini..?


bln lepas...masa g kantin...terpandang someone...eh....mcm kenal....rupa-rupanya siti mariam..dah lama xjumpa dia..x-KYPM K.B....& last jumpa kt usm dulu thn 2005....hr tu dia kursus KDP k maktab aku...makin berkaki lebar dia...dia dh jadi cikgu kt gerikk..dh anak sorang.cian kt dia..husband kt penang...dia & baby kt grik...em..keja...keja cari rezeki kna berkorban ler ckit...harap2 ma dpt tukar ke penang...
nanti jumpa lg ye ma...